#

На Київщині обговорили функціонування освіти під час війни

18.08.2022 16:51
На Київщині обговорили функціонування освіти під час війни
Фото з місця подій

Сьогодні, 18 серпня, голова Київської обласної адміністрації Олексій Кулеба взяв участь у міжнародній педагогічній науково-практичній конференції "Освіта, освітяни – незламні у війні", що проходить на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.   

Серед спікерів заходу – Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, Президент НАПН України Василь Кремень, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, директори департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій.

Під час проведення конференції її учасники торкнулися важливих тем функціонування української освіти під час війни.

Розглянули актуальні питання викликів у сфері освіти й науки через широкомасштабне вторгнення рф на території України, необхідності законодавчих змін для розвитку системи освіти, повернення до навчання в новому навчальному році, співпраці з міжнародними партнерами.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба зауважив під час виступу:

Учителі з початку повномасштабного вторгнення тримали свій освітянський фронт – нам вдалося завершити навчальний рік, підготуватися та скласти мультипредметний тест. Із 1 вересня ми перейдемо до офлайн уроків там, де є відповідні безпекові умови. Вдячний усім, хто долучений до процесу. Без перебільшень, кожен, хто в часи повномасштабної війни продовжує працювати, герой. Можливість повернутися до очної форми навчання – дуже відповідальний і важливий крок до здобуття якісної освіти. Впевнений, що спільними зусиллями нам це вдасться.

Також у конференції взяли участь Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, директорка з питань співробітництва, представники Посольства Швейцарії Пріска Депнерінг, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін та інші міжнародні партнери і колеги.

Педагогічна науково-практична конференція триватиме протягом сьогоднішнього дня. Із програмою та локаціями, що працюватимуть під час конференції, можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що 18 серпня в Бучі запрацював Центр обслуговування платників податків.

Читати "Моя Київщина" у Facebook