#

На Київщині обговорили нові виміри безпечного освітнього середовища у закладах освіти (ФОТО)

14.09.2022 12:10
На Київщині обговорили нові виміри безпечного освітнього середовища у закладах освіти (ФОТО)
Фото з місця події

На базі Бучанського ліцею команда управління Державної служби якості освіти у Київській області провела зустріч за круглим столом із теми: "Безпечне освітнє середовище у закладі освіти: нові виміри"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Управління Державної служби якості освіти у Київській області, у заході брали участь: начальники відділів/управлінь освітою, директори, заступники директорів, психологи закладів загальної середньої освіти Бучанського району Київської області.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія Кревська привітала учасників круглого столу наступними словами:

Дякую освітянам за передову, ви гідно тримаєте освітянський стрій, допомагаєте Збройним силам України, волонтерите, передаєте безцінні знання дітям, власним прикладом виховуєте патріотів незалежної України. Разом з вами ми працюємо для успіху кожної дитини та країни. Переконана, що нація освічених і вільних людей обов’язково переможе.

Далі директор департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України Юрій Вергун наголосив, що в  умовах воєнного стану освітянам, в першу чергу, потрібно думати як створити безпечні умови для учасників освітнього процесу.

Також він наголосив на тому, що Державною службою якості освіти України було розроблено порадник для керівників шкіл щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти "Абетка для директора", яку було видано ще до війни, однак, в умовах сьогодення було внесено ряд рекомендацій щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу у воєнний час.

Анастасія Дьякова, засновниця проєктів #stop_sexтинг та "Час поговорити" розповіла про ментальне здоров’я вчителів, батьків, дітей у час війни, надала рекомендації директорам закладів освіти як організувати психологічну підтримку учасників освітнього процесу та як підтримати команду; педагогам як взаємодіяти з батьками та учнями, як стати опорою та підтримкою для дітей, як віднайти персональний та колективний ресурс.

Юрій Кириченко, заступник начальника Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області ознайомив учасників заходу з основними аспектами організації пожежної безпеки та цивільного захисту в навчальних закладах та наголосив, що основними аспектами організації питань безпеки та цивільного захисту в навчальних закладах є готовність об'єкту (освітнього закладу) в технічному плані; готовність персоналу об'єкту (навчального закладу) до реагування на надзвичайні ситуації; чітке відпрацювання алгоритму дій скорочує час евакуації та рятує життя.

Олег Цимбал, начальник відділу освіти Бучанської міської ради розплвів 1 жовтня у Бучанській громаді в офлайн режимі будуть працювати усі заклади освіти.

Лілія Кревська вручила примірник "Абетки для директора" – збірки порад, створеної, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти керівникам шкіл:

  • Сергієві Защитинському, директору Святопетрівського академічного ліцею Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області;
  • Наталії Кочкур, в.о. директорки Макарівського ліцею №1 Макарівської селищної ради Бучанського району Київської області;
  • Ларисі Сторожик, директорці Бучанського ліцею №9 Бучанської міської ради Київської області.

Після засідання за круглим столом директор Бучанського ліцею №9 Бучанської міської ради показала укриття у навчальному закладі.

Нагадаємо, що міський голова Ірпеня Олександр Маркушин доручив підрядній організації, яка проводить ремонт покрівель і заміну вікон у чотирьох закладах освіти, завершити роботи до кінця вересня.



Читати "Моя Київщина" у Telegram