#

На Київщині перевірять сплату податків сільгоспвиробниками

26.05.2021 16:50
На Київщині перевірять сплату податків сільгоспвиробниками
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Київській області розпочали операцію "Урожай-2021", яка має на меті проведення комплексів профілактичних і контрольно-перевіркових заходів щодо повноти нарахування та сплати податків сільгоспвиробниками

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА, це питання розглянули представники обласної робочої групи під головуванням першого заступника очільника Київської облдержадміністрації Дмитра Назаренка.

Дмитро Назаренко зауважив:

Теми оподаткування сільгоспвиробників і регулювання земельних відносин є дуже важливими. І наше спільне завдання з територіальними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування – долучитись до налагодження цього процесу та створити в кожному районі спеціальні робочі групи. По-перше, це необхідно задля детінізації аграрного сектора нашого регіону. По-друге, це сприятиме додатковим надходженням до бюджетів усіх рівнів. По-третє, завдяки сплаченим податкам ми зможемо більш ефективно та швидко вирішувати питання соціального характеру.

Далі говориться, що цього року одноосібники, які мають більше 2 га землі на Київщині, подали 2,5 тис декларацій. Загалом вони сплатили близько 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб-підприємців і 200 тис грн військового збору.

Також зауважується, що роботу з аграріями області щодо ведення сільського господарства в прозорих економічних умовах продовжать. Над цим працюватимуть робочі групи в кожному районі. До їх складу ввійдуть фахівці як податкової служби, так і територіальних органів Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, правоохоронних органів та інших органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що на Київщині цього року на розвиток матеріально-технічної бази шкіл з обласного бюджету виділили 36 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: