#

На Київщині під крилом РПЦ діють парамілітарні формування, - голова розвідки

02.08.2020 10:20
На Київщині під крилом РПЦ діють парамілітарні формування, - голова розвідки
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що під крилом Російської православної церкви в Україні діють парамілітарні угруповання, які  на місцевому рівні намагаються дублювати функції правоохоронців

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УкраїнськаПравда", це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк.

Йдеться про активізацію діяльності проросійських "козачих" організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку. Такі випадки фіксувалися, зокрема у Київській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Голова СЗР констатує, що Кремль активно використовує російське православ'я в Україні для досягнення власних цілей.

Одна з форм кремлівського тиску на нашу державу — просування ідеї "русской православной церкви". Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як "жорстку" (інспірація протестних акцій, що можуть легко перерости в показові зіткнення з правоохоронцями або провокаторами), і як "м’яку" силу (вплив на уми вірян). На цьому напрямі Росія використовує всі наявні технології для протидії процесові становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись усіляко зберегти свій вплив на них, - говорить Кондратюк.

Нагадаємо, що 1 серпня на Одеській трасі при виїзді на залізничний міст поблизу селища Глеваха Фастівського району здійснено постріл в мікроавтобус.

Читати "Моя Київщина" у Telegram