#

На Київщині планують побудувати військове меморіальне кладовище

05.03.2021 08:40
На Київщині планують побудувати військове меморіальне кладовище
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що Верховна Рада прийняла за основу розроблений Мінрегіоном законопроєкт про будівництво Національного військового меморіального кладовища в першому читанні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "СтройОбзор".

Розповідають, що цей архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці, неможливо буде приватизувати чи здати в оренду  оскільки воно буде належати до об'єкта права державної власності. На всі затрати із будівництва та утримання цвинтаря  буде виділено кошти державного бюджету.

В Україні Національне меморіальне кладовище буде місцем спочинку не тільки для обраних героїв, а й для всіх українських вояків, які в різні історичні періоди зі зброєю в руках відстоювали державну незалежність України, –  підкреслив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

У повідомленні сказано, що на кладовищі будуть почесно ховати і здійснювати перепоховання борців за незалежність України в ХХ столітті, військовослужбовців, які померли або загинули під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Нагадаємо, що у селі Тарасівка Фастівського району не дали побудувати кладовище посеред населеного пункту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: