#

На Київщині планують створити логістичний хаб

16.07.2020 10:15
На Київщині планують створити логістичний хаб
Фото з місця події

У вівторок, 14 липня, Василь Володін зустрівся з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, Українською Асоціацією Меблевиків та компанією "Кроноспан УА"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Метою заходу було сформувати спільне бачення та визначити план дій, необхідних для організації меблевих кластерів в регіонах України, враховуючи Державну стратегію регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки, розроблену Мінрегіоном, та спираючись на позитивний досвід роботи УАМ та "Кроноспан УА".

Учасники зустрічі підняли питання про стан меблевої галузі України та її експортний потенціал, формати ефективної співпраці з донорськими організаціями та державними установами, зокрема, обговорили плани щодо створення логістичного хабу в Київській області. Міністр розвитку громад та територій України наголосив на важливості підтримки інвестиційного клімату в регіонах України, а також налагодженні економічного партнерства з успішними підприємствами, які створюють робочі місця для українців та сприяють розвитку економіки в цілому.

Олексій Чернишов зауважив, що створення додаткових робочих місць, офіційне працевлаштування та гарантована ринкова платня перешкоджає відтоку кваліфікованої робочої сили за кордон. Завдяки прямому працевлаштуванню одного працівника роботою забезпечуються майже десяток інших людей, зайнятих у лісозаготівлі, прокладанні лісових доріг, ремонтних роботах. Таким чином, завдання Мінрегіону – забезпечити мультиплікацію подібних підприємств та підтримати з боку держави створення нових форматів: таких як кластери та хаби. На рівні ОДА така підтримка має бути забезпечена Агенціями регіонального розвитку.

Київська область готова забезпечити всебічну підтримку та виступити в ролі надійного партнера. Київщина потребує нових потужних хабів, кластерів та логістичних центрів; переконаний, що це підсилить позиції області як інвестиційної вітрини держави та створить сприятливі умови для стабілізації соціально-економічного рівня регіону, - зауважив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Нагадаємо, що 15 липня народні депутати проголосували за проєкт постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році на 25 жовтня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: