#

На Київщині планують використовувати концепцію ефективного управління полезахисними лісовими смугами

11.11.2020 09:30
На Київщині планують використовувати концепцію ефективного управління полезахисними лісовими смугами
Фото з місця події

Учора, 10 листопада, перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова провела зустріч, де було презентовано концепцію ефективного управління полезахисними лісовими смугами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Зустріч відбулася з виконавчим директором Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України Наталією Ключник та директором Аналітичного центру АССОГУ Наталією Морозюк.

Також у спілкуванні взяли участь керуючий справами виконавчого апарату КОР В’ячеслав Кучер, представники Бучанської, Бородянської та Бишівської громад. Учасники зустрічі обговорили ряд цікавих та ефективних напрямків розвитку ОТГ.  Адже новостворені громади наразі мають відшукати додаткові можливості наповнення бюджетів, організувати результативну співпрацю з фермерами та землевласниками, інвесторами, державними інституціями, створити додаткові робочі місця, тощо.

Одним із невикористовуваних резервів для розвитку громад, на думку  представниць Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад, є полезахисні лісові насадження. Наразі більшість таких насаджень втратили свої захисні функції, адже певний час не мали достатнього догляду, ефективного власника, а відтак отримали руйнацію через несанкціоновані вирубки, пожежі,  або ж стали розсадниками бур’янів чи місцем для звалищ сміття.

Поетапні кроки використання полезахисних лісових насаджень, моделі управління, проектування та приклади ефективного використання були розглянуті учасниками зустрічі на основі практичних та інформаційно-аналітичних презентацій і матеріалів, що відображають концепцію Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України.

Окрім, теоретичного обговорення, було домовлено про практичні кроки подальшої співпраці.

Нагадаємо, що нещодавно працівники Київської митниці у аеродромі "Гостомель" затримали вантаж з товарами військового призначення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: