#

На Київщині подорожчало сало

14.12.2021 15:00
На Київщині подорожчало сало
Фото з мережі Інтернет

У Київській області в листопаді поточного року ціни на споживчому ринку у порівнянні з попереднім місяцем зросли на 1,2%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Головне управління статистики у Київській області" у Facebook.

На споживчому ринку в листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше (на 7,3%) подорожчали овочі. На 6,3–0,6% зросли ціни на сало, продукти переробки зернових, сири, цукор, молоко, масло, хліб, рис, макаронні вироби, олію соняшникову, яйця, рибу та продукти з риби.

Водночас на 8,2–0,4% подешевшали фрукти, м’ясо птиці, свинина. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1% та алкогольних напоїв – на 0,7%. Одяг і взуття подешевшали на 0,9%, у т.ч. одяг – на 1,2%, взуття – на 0,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на утримання будинків та прибудинкових територій на 12,6%. Ціни на транспорт у цілому зросли на 2,2% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 4,0%, палива та мастил – на 2,5%.

Нагадаємо, що у популярній соцмережі TikTok дід-блогер опублікував відео, у якому порівняв ціни на олію в Україні та Європі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook