#

На Київщині поліція відкрила 36 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу

16.10.2020 13:50
На Київщині поліція відкрила 36 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу
Фото з мережі Інтернет

З початку виборчої кампанії до поліції Київщини надійшло 511 заяв та повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

З них, за матеріалами перевірки 36 фактів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та складено 199 адміністративних протоколів.

Так, упродовж минулої доби  до поліції Київщини надійшло 13 повідомлень щодо можливих неправомірних дій під час виборчого процесу.

Зокрема, за фактом підкупу виборців у Поліському районі поліцейські  відкрили  кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування встановлюються всі обставини події.

Щодо адмінправопорушень. Минулої доби співробітники Васильківського відділу поліції  склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 212-14 КУпАП через порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів.

Також протиправні факти, пов’язані з виборами, зареєстровані у Білоцерківському, Бориспільському, Ірпінському,  Києво-Святошинському та Обухівському районах.  Наразі працівники поліції проводять всебічну та об’єктивну перевірку.

Нагадаємо, що у Білоцерківському міськрайонному суді Київської області виявлено перший підтверджений випадок захворювання на COVID-19 у працівника суду.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: