#

На Київщині постраждалі міста та села розпочали підготовку до опалювального сезону (ФОТО)

08.06.2022 10:43
На Київщині постраждалі міста та села розпочали підготовку до опалювального сезону (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 7 червня, відбулася робоча поїздка заступника голови Київської обласної військової адміністрації Миколи Бойка в найбільш постраждалі населені пункти Київщини, а саме Мощун, Гостомель, Буча, Бородянка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Зазначимо, що метою поїздки був огляд об’єктів житлово-комунального господарства в рамках підготовки до опалювального сезону 2022/2023.

Під час візиту було оглянуто пошкоджені електромережі та трансформаторні підстанції в Мощуні, зокрема ті, за допомогою яких підключено побутових споживачів, пошкоджені котельні в Бучі, Гостомелі та об’єкти водопостачання й водовідведення в Бородянці.

Роботи з підготовки до опалювального сезону розпочалися практично одразу після звільнення міст від окупації. Для об’єктів, які підлягають ремонту, визначили пріоритетні завдання для відбудови. Також розглянули першочергові потреби, зокрема, відновлення застарілих мереж критичної інфраструктури в Бородянці та обговорили терміни завершення поточних робіт.

Микола Бойко прокоментував:

Окремі котельні, що були пошкоджені під час бойових дій у Бучі, відновили своє функціонування. Вони потужні, сучасні. В інших населених пунктах ще тривають роботи. Хоча на даному етапі ті об’єкти критичної інфраструктури, які вже відновлено, мають значно менше споживачів, як до російського вторгнення. Наприклад, якщо до війни одна із котелень у Гостомелі постачала тепло в понад 400 будинків, то тепер має лише 190. Але в майбутньому котельні будуть повністю відновлені та забезпечуватимуть теплом усіх абонентів.

Він додав, що зараз розглядається пошук альтернативних джерел для обігріву та ресурсів для функціонування котелень. Також вирішується питання щодо відновлення приватних трансформаторних підстанцій у Мощуні та пошук комплексного підходу щодо вирішення проблем водопостачання та водовідведення в Бородянці.

Нагадаємо, що в червні фахівці ДНТЦ ЯРБ за дорученням Держатомрегулювання проведуть радіаційне обстеження територій Київської області, які знаходилися у тимчасовій окупації військами рф.



Читати "Моя Київщина" у Facebook