#

На деокупованих територіях Київщини проведуть радіаційне обстеження

08.06.2022 10:31
На деокупованих територіях Київщини проведуть радіаційне обстеження
Фото з мережі Інтернет

У червні фахівці ДНТЦ ЯРБ за дорученням Держатомрегулювання проведуть радіаційне обстеження територій Київської області, які знаходилися у тимчасовій окупації військами рф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки" у Facebook.

З огляду на те, що техніка російської армії здійснила вторгнення в Україну з території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, існують ризики, пов’язані з перенесенням радіоактивного забруднення за її межі. 

У центрі ядерної та радіаційної безпеки просять надати запит на радіаційне обстеження, заповнивши форму за покликанням, якщо окупанти перебували на території вашого будинку, або звернувшись за номером телефону (044) 422 55 43 до фахівців. 

Зазначимо, що анонімні запити не розглядатимуться. Обстежуватимуться лише території, на яких було проведено розмінування.

Радіаційне обстеження виконується відповідно до отриманих запитів, власними силами ДНТЦ ЯРБ, та є безкоштовним для жителів громади. Дати проведення обстеження будуть оголошені пізніше. 

Нагадаємо, що міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час прес-туру до Чорнобильської АЕС повідомив, що збитки, завдані російською армією ЧАЕС та зоні відчуження, сягнули 2 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook