#

На Київщині правоохоронці "накрили" потужну нарколабораторію (ФОТО, ВІДЕО)

21.01.2021 09:00
На Київщині правоохоронці "накрили" потужну нарколабораторію (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

У заміському будинку на Київщині правоохоронці викрили масштабну лабораторію з виготовлення метадону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України спільно зі слідчими поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили членів злочинної групи, які займалися виготовленням та розповсюдженням наркотичного засобу – метадон.

Організував злочинний бізнес 31-річний киянин. Чоловік разом зі своїм 28-річним поплічником замовляли прекурсори для виготовлення метадону з-за кордону та зберігали у столичному гаражі.

До "роботи" вони залучили ще шістьох осіб віком від 28-ми до 62-х років, кожен з яких виконував свою роль: лаборанти, кур’єр та помічники. Реалізація готового товару здійснювалася на всій території держави і за кордоном. У зловмисників була своя мережа перевірених клієнтів, яким збували наркотики під час особистих зустрічей.

За збут товару члени групи одержували до 50 мільйонів гривень прибутку щомісяця.

Правоохоронці за участі бійців полку поліції особливого призначення провели шість обшуків за місцем проживання фігурантів, у їх автомобілях, у гаражному приміщенні та у будинку, де розташована нарколабораторія. У результаті заходів виявлено шість кілограмів метадону, понад тонну прекурсорів та лабораторне обладнання.

Вилучені прекурсори дозволяли зловмисникам виготовляти близько 200 кілограмів метадону. За цінами "чорного" ринку сума вилученого становить понад десять мільйонів гривень.

Двох активних учасників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідче управління столичного главку розслідує кримінальне провадження за ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За незаконні оборудки з наркотиками їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів з метою встановлення інших осіб,  причетних  до протиправної діяльності фігурантів.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини довела вину вину 51-річного киянина у незаконному зберіганні обладнання для психотропів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: