#

На Київщині при купівлі апаратів ШВЛ украли більше 10 млн грн

30.06.2020 21:59
На Київщині при купівлі апаратів ШВЛ украли більше 10 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Голова Київської обласної державної адміністрації ініціював звернення до Національної поліції України щодо повернення 10,5 млн грн, які в якості передоплати були перераховані приватній компанії за придбання апартів ШВЛ

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, 100% передоплату Департамент охорони здоров’я заплатив ТОВ "Ліртон Груп" 28 квітня 2020 року за 15 апаратів штучної вентиляції легень.

У повідомленні зазначено, що договір уклав колишній керівник ДОЗ максим Іонов. Апарати ШВЛ мали надійти в лікарні області до 25 травня поточного року, але постачальник свої зобов'язання не виконав і кошти не повернув.

Читайте також: Колишній голова Департаменту охорони здоров'я КОДА Максим Іонов: Чим довше медициною керуватимуть непрофесіонали, тим більше страждатимуть пацієнти.

Через зірвані закупівлі медичні заклади Київщини залишилися без необхідного обладнання. Обласна влада була змушена вирішувати проблему із залученням бізнесу та шукати інші канали поставок. 4 травня керівника Департаменту звільнили за невідповідність посаді. Проти нього  порушено кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем під час здійснення закупівель медичного обладнання.

Неправомірним діям не місце в органах державної влади. Як керівник області, і надалі буду боротися з проявами непрофесіоналізму та зловживанням із бюджетними коштами. Національна поліція України повинна якнайшвидше вжити всіх заходів щоб повернути бюджетні кошти та покарати винних. Зі свого боку, КОДА сприятиме розслідуванню та надаватиме правоохоронцям усю потрібну допомогу. Моя мета, щоб кошти повернулися та були витрачені за призначенням – на придбання обладнання, яке рятуватиме людські життя, - заявив голова Київської облдержадміністрації Василь  Володін. 
Читати "Моя Київщина" у Facebook