#

На Київщині продовжують виявляти неоформлених працівників

27.05.2021 13:30
На Київщині продовжують виявляти неоформлених працівників
Фото з мережі Інтернет

На Київщині тривають заходи, спрямовані на зниження рівня незадекларованої праці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Із метою роз’яснення необхідності оформлення трудових відносин інспектори праці Головного управління Держпраці у Київській області проводять активну упереджувальну роботу. При кожному інспекційному відвідуванні посадовці роз’яснюють роботодавцям про негативні наслідки порушення законодавства про працю.

Протягом січня-лютого 2021 на території Київської області було проведено 72 інспекційних відвідування (36 із яких – з метою виявлення неоформлених трудових відносин). За результатами перевірок було виявлено 33 неоформлених працівників.

ГУ Держпраці у Київській області проаналізовало отриману інформацію та визначило перелік закладів, що потребують особливої уваги.

Наразі завершили перевірки на 37 соціальних об’єктах. За результатами проведених перевірок було виявлено:

  • у КП КОР "Білоцерківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр", у Центрі надання соціальних послуг Томашівської сільської ради та в Центрі надання соціальних послуг Кожанської селищної ради (ЦНСП Кожанської селищної ради) виявлені порушення Постанови Кабінету міністрів України 413 "Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її  територіальним органам про прийняття працівника на роботу" – за результатами перевірки винесений припис та складений протокол про адміністративну відповідальність відповідно до ст.41 КУпАП;
  • у ТОВ "ЯСЕН" також виявлені порушення цієї ж постанови – за результатами перевірки винесений припис.
  • при перевірці соціального об’єкту Комунального закладу "Лікувально- реабілітаційний центр" Васильківської районної ради було виявлено 4 неоформлених працівників – за результатами перевірки винесений припис та складений протокол про адміністративну відповідальність відповідно до ст.41 КУпАП, готуються документи на застосування штрафних санкцій.

Нагадаємо, що 26 травня у приміщенні Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу "Мала академія наук учнівської молоді", що в Білій Церкві, відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу наукових проєктів МАН.

Читати "Моя Київщина" у Facebook