#

На Київщині провели акцію "Посади дерево за кожного загиблого" (ФОТО)

27.10.2023 14:40
На Київщині провели акцію "Посади дерево за кожного загиблого" (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні на території Національного музею-заповідника української військової звитяги спільно з БФ "Вільні та щасливі" було проведено акцію "Посади дерево за кожного загиблого"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Ініціатор акції – Тетяна Мірошник, чоловік якої загинув під Бахмутом у січні 2023 року. Жінка прийняла рішення вирощувати дуби в пам’ять загиблих, ніби продовження їх життів в деревах. Бо вони не просто загиблі, а ті, хто попри страх смерті, захищали свої родини.

В акції взяли участь родини загиблих захисників Петрівської громади. Трагедія  родин загиблих  воїнів - це  трагедія усієї нашої держави.

Директор музею Владислав Альохін зазначив:

Кожне дерево символізуватиме загиблого Героя,  який віддав своє життя за Україну. Людина живе доти, поки її пам’ятають.

До акції долучилися в.о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, Петрівський сільський голова Радіон Старенький, заступник директора Департаменту культури та туризму КОВА Дмитро Гончаренко, депутати Київської обласної ради.

Під час  заходу відбулось освячення саджанців та спільна молитва за загиблими захисниками та захисницями, яку провів настоятель храму Юрія Переможця отець Віктор.

Родинам загиблих воїнів вручили сертифікати про висаджене дерево.

Організатори зазначили:

Дуби які виростуть із цих саджанців будуть  постійною згадкою про людей, які віддали свої життя за незалежність України. Слава Україні!

Нагадаємо, що понад 2 млн грн зібрали для ЗСУ та дітей-переселенців на аукціоні в Києві.


Читати "Моя Київщина" у Telegram