#

Понад 2 млн грн зібрали для ЗСУ та дітей-переселенців на аукціоні в Києві (ФОТО)

27.10.2023 11:30
Понад 2 млн грн зібрали для ЗСУ та дітей-переселенців на аукціоні в Києві (ФОТО)
Фото з місця подій

Днями у Києві відбувся благодійний вечір "Ukrainians for Ukraine" для підтримки Збройних Сил та дітей-переселенців, під час якого зібрали понад 2 мільйони гривень і також передали пікап військовим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід був організований благодійним фондом Саргіса Саргсяна, благодійним фондом “Батальйон Волонтер” та Ельвірою Гавриловою.

Благодійний вечір мав на меті зібрати кошти на потреби Збройних Сил України, зокрема для придбання пікапа Форд Рейнджер для мінометників 78-го полку спеціального призначення "Герць" десантно-штурмових військ, позашляховика Тойота для Центру спеціального призначення "Омега" Національної гвардії України та пікапа для ракетних військ. Також зібрали кошти на придбання FPV-дронів "Грім" для "Омега" НГУ, Mavic 3T для розвідників 53-го окремого механізованого батальйону, Mavic 3T для аеророзвідки 110-го окремого механізованого батальйону та Mavic 3 для аеророзвідки НГУ в/ч 3018. Крім того, зібрані кошти підуть на підтримку Київського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей, включаючи засоби особистої та індивідуальної гігієни для догляду за дітьми, водяні крани та труби водопостачання.

На заході зібралася низка українських артистів, серед яких співачка Джамала, гурти Kazka та Авіатор, Софія та Маруся Нерсесян.

Основною частиною благодійного вечора був аукціон, учасники якого мали нагоду придбати унікальні предмети та враження. Всі зібрані кошти пішли на підтримку українських військових та дітей-переселенців. Аукціон отримав підтримку від видатних особистостей, таких як головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник ГУР МОУ генерал-майор Кирило Буданов та мер Києва Віталій Кличко.

Серед лотів аукціону були унікальні предмети, такі як футболка з автографом Президента Володимира Зеленського, яку було викуплено за 366 тисяч гривень. Також були представлені: прапор України із підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ігрова футболка Михайла Мудрика з автографами всіх гравців національної збірної команди з футболу, уламок іранського дрона, точна копія FPV дрона та багато інших цінностей.

На цьому заході від фонду "До Мрії" подарували для ЗСУ пікап, який передали Міка Фаталов та Антон Пиинзар.

Кошти, зібрані на аукціоні, будуть витрачені на придбання позашляховиків та пікапів для потреб Збройних Сил України та на надання допомоги дітям-переселенцям із Херсонщини, які потребують ліжечок та іншої допомоги.

Організаторами цього вечора було уже зібрано понад 5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ в рамках подібних заходів у різних країнах, включаючи Грецію, Португалію, Австрію та Україну.

Нагадаємо, що Бучанська громада вирішила передати 9 млн грн на потреби ЗСУ.


Читати "Моя Київщина" у Telegram