#

На Київщині реалізують проєкт "Щоденник війни" (ВІДЕО)

22.09.2022 09:30
На Київщині реалізують проєкт "Щоденник війни" (ВІДЕО)
Кадр із відео

На Youtube-каналі голови КОВА Олексія Кулеби опублікована друга серія циклу "Щоденник війни"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

"Щоденник війни" розповідає про історію опору місцевих жителів Київщини рашистській навалі. Кожна серія триває 10-20 хв і коротко розповідає історію окремого населеного пункту Київської області від початку повномасштабного опору і дотепер.

Проєкт має на меті розповісти про героїчний спротив жителів громад Київщини. Першу серію про село Мощун презентували до Дня Незалежності. Друга серія проєкту присвячена жителям Макарова. У відео розповідають про евакуацію населення, доставлення гуманітарної допомоги для місцевих та звільнення селища від російських військових.

У третій серії буде йтися про Іванків, зокрема, про роботу навідників, яку виконували жителі громади, та взаємодопомогу. У подальшому в проєкті будуть висвітлені й історії населених пунктів нашого регіону, що стали надійним тилом і не припиняли працювати як під час окупації, так і зараз.

Переглянути серії проекту «Щоденник війни» можна на офіційному Youtube-каналі голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби.

Нагадаємо, що до Дня миру в "Українському домі" відкрили виставку 14 робіт Марії Примаченко, які вдалось врятувати із палаючого музею в Іванкові


Читати "Моя Київщина" у Telegram