#

На Київщині росіяни обстріляли бригади швидкої допомоги

25.02.2022 19:00
На Київщині росіяни обстріляли бригади швидкої допомоги
Фото з місця події

Стало відомо, що війська агресора обстріляли бригади швидкої допомоги на Київщині та в Запорізькій області

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Цензор.НЕТ.", це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Ляшко зауважив:

Звертаюсь до міжнародних правозахисних організацій з проханням жорстко засудити терористичні дії російського агресора! Окупанти продовжують здійснювати обстріли "швидких" на території України. Під ворожий обстріл потрапила екстренна бригада швидкої допомоги у Запорізькій області. На щастя, обійшлося без жертв.

Також, за його інформацією, окупанти обстріляли бригади екстренної медичної допомоги у Київській області (на півночі). Медики не постраждали. Але є поранені пацієнти у Мар'янівці, які не можуть отримати медичну допомогу через обстріли.

Крім того, у Чернігові застосували вогонь на території психіатричної лікарні.

Ляшко зазначив:

Зазначу, за ніч до лікарень було доставлено 53 наших громадян. Усім без винятку надається необхідна медична допомога. Наші медичні працівники готові до роботи у будь-яких надзвичайних ситуаціях, але такі дії російських найманців просто неприпустимі. Мирне населення не повинно страждати! Наші лікарні та бригади екстренної медичної допомоги продовжують працювати у всіх регіонах. Медична допомога надається. Дякуємо нашим ЗСУ та медикам за протистояння російським окупантам!

Нагадаємо, що 24 лютого Рада Європи призупинила членство Росії у цій організації через те, що дана країна почала повномасштабну війну.

Читати "Моя Київщина" у Telegram