#

На Київщині розпочався перший етап весняної промивки річки Рось (ФОТО)

30.03.2021 14:20
На Київщині розпочався перший етап весняної промивки річки Рось (ФОТО)
Фото з місця події

У Регіональному офісі водних ресурсів річки Рось розповіли, що 29 березня був початий перший етап промивок руслових водосховищ питного призначення в басейні річки Рось

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку офісу водних ресурсів у Facebook.

Повідомили, що з верхнього Білоцерківського водосховища було здійснено залповий скид води з витратами до 120 кубометрів на секунду шляхом підняття середніх сегментних затворів водосховища. Окрім цього на Білоцерківському середньому водосховищі забезпечили безаварійний пропуск підвищених витрат води та підготовили гідровузол Білоцерківського нижнього водосховища.

За період з 2009 року по теперішній час було здійснено 18 промивок. Ефективність проведення даних промивок по поліпшенню якості води передбачена правилами експлуатації водосховищ. Багаторічний досвід проведеної даної роботи довів свою ефективність в поліпшені якості води, – пишуть в Регіональному офісі водних ресурсів.

Також повідомили, що другий етап весняної промивки пройде завтра, 31 березня: проводитиметься промивка Стеблівського і Корсунь-Шевченківського водосховищ в Черкаській області.

Нагадаємо, що 29 березня була проведена промивка Білоцерківського верхнього водосховища, тому білоцерківців попросили утриматись від перебування на березі річки Рось.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: