#

На Київщині розпочинається імунізація проти сказу хижих тварин (ФОТО)

01.09.2021 10:20
На Київщині розпочинається імунізація проти сказу хижих тварин (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині з літаків розкидатимуть приманки з вакциною проти сказу хижих тварин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області" у Facebook.

Вакцинація буде проводитися ще й через напружену ситуацію щодо сказу тварин в області. Питома вага зареєстрованих випадків сказу припадає на диких та бродячих тварин (лисиці, безпритульні коти і собаки).

Імунізацію здійснюватимуть у другій половині вересня, триватиме вона 7-14 днів. Для цього з літаків будуть скидувати невеликі брикети (з сірникову коробку) із вакциною всередині.

Такий спосіб вакцинації від сказу зазвичай використовують для тварин (диких та бродячих), яких неможливо відловити. Брикети коричневого кольору мають в собі желеподібну капсулу (полімерний блістер із антигеном) всередині. Завдяки специфічному запаху м’ясо-кісткового борошна навіть на великих відстанях тварини приманюються.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, дані брикети є цілком безпечними для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною важливо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

Нагадаємо, що 27 серпня на Переяславщині жінка втікала від корови та впала на свою дитину 2021 року народження.


Читати "Моя Київщина" у Telegram