#

На Київщині розповіли про впровадження пілотного проєкту з переробки відходів

11.01.2024 18:10
На Київщині розповіли про впровадження пілотного проєкту з переробки відходів
Фото з місця події

На Київщині триває впровадження пілотного проєкту з переробки відходів, що утворилися внаслідок руйнувань, спричинених бойовими діями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

На території області будуть працювати три лінії з переробки сміття із залученням спеціальної техніки, яку надає Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Одна з ліній розташована в Бородянці, а ще дві будуть мобільними.

Зараз будівельне сміття зберігається на 32 майданчиках в різних територіальних громадах. Наразі JICA вже надало 30 одиниць спеціальної техніки. Її застосовуватимуть для демонтажу зруйнованих об’єктів, перевезення та утилізації будівельного сміття. 

Зараз територіальні громади актуалізують дані щодо кількості таких відходів та своїх потреб. Після цього буде сформовано графік роботи з сортування та утилізації сміття. Роботи проведуть у Бучі, Горенці, Бородянці, Ірпені та інших містах і селах Київської області, які зазнали значних руйнувань.

Нагадаємо, що на Київщині в 2023 році регіональне відділення Фонду держмайна провело 49 аукціонів, з яких 16 завершились успішно.

Читати "Моя Київщина" у Telegram