#

На Київщині шахраї заволоділи державними землями біля Дніпра

14.03.2024 12:29
На Київщині шахраї заволоділи державними землями біля Дніпра
Фото з мережі інтернет

Троє громадян отримали підозру за заволодіння державними землями вартістю понад 9 млн грн поблизу річки Дніпро на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Громадянам оголосили про підозру у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, підробленні документів та їх використанні, а також у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209, ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, мешканець Київської області розробив схему із заволодіння земельними ділянками поблизу річки Дніпро у Вишгородському районі. До цього він залучив свого брата – інженера-землевпорядника, який використовуючи дані 15 підставних осіб, підробив пакет офіційних документів.

На їх підставі брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність. Надалі знайомий державний реєстратор здійснив державну реєстрацію права власності на всі земельні ділянки. Після цього підозрювані придбали частину привласнених земель за цінами значно нижче ринкових.

Загальна ринкова вартість привласнених злочинним шляхом земельних ділянок становить понад 9 млн грн. Зараз вони арештовані, а прокуратура вживає заходів представницького характеру задля їх повернення у власність держави.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть підрядника та інженера з технагляду за завдання громаді збитків на суму майже 800 тис. грн під час ремонту вуличного освітлення

Читати "Моя Київщина" у Facebook