#

На Київщині сильно подорожчали яйця

17.01.2021 12:20
На Київщині сильно подорожчали яйця
Фото з мережі Інтернет

На території Київської області в грудні минулого року ціни на споживчому ринку порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,9%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Головне управління статистики у Київській області" у Faсebook.

З початку року споживчі ціни по області підвищилися на 5,2%, по Україні – на 5,0%.

На споживчому ринку в грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%. Найбільше (на 14,1%) подорожчали яйця. На 8,7–1,0% зросли ціни на овочі, сир, соняшникову олію, молоко, продукти переробки зернових, сало, масло, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, цукор. Водночас на 1,1–0,4% подешевшали безалкогольні напої, макаронні вироби, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов’язано подорожчанням тютюнових виробів на 1,9%. Одяг і взуття подешевшали на 3,2%, у т.ч. взуття – на 3,7%, одяг – на 2,8%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,5% відбулося за рахунок підвищення тарифів на опалення на 14,4%.

Ціни на транспорт зросли на 1,5% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,0%.

Нагадаємо, що начальник податкової служби Київщини Олена Виноградова розповіла, що за минулий рік від платників Київщини надійшло 10,8 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: