#

На Київщині "смотрящого" за виправною колонією підозрюють у поширенні злочинного впливу

25.03.2021 09:45
На Київщині "смотрящого" за виправною колонією підозрюють у поширенні злочинного впливу
Фото з мережі Інтернет

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру ув’язненому однієї з виправних колоній на Київщині за фактом встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Слідство встановило, що 35-річний чоловік, засуджений за розбій до 9 років позбавлення волі, відбував покарання в одній із виправних колоній на Київщині. Своєю непокорою дотримуватися встановлених правил поведінки та підтримкою кримінальних традицій здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус так званого "смотрящого" за установою.

Отримавши зазначений статус, зловмисник почав поширювати на території колонії злочинний вплив, організував постачання заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими, організовував азартні ігри та розпоряджався так званим "общаком".

Наразі фігуранту повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань. Йому загрожує від дев’яти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Також нагадаємо, що Фастівський міськрайонний суд виніс вирок фастівчанину, який накинувся з ножем на пасажира приміської електрички та вбив його.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: