#

На Київщині судитимуть директора та інженера технагляду за привласнення бюджетних коштів

30.06.2020 15:29
На Київщині судитимуть директора та інженера технагляду за привласнення бюджетних коштів
Фото з мережі Інтернет

За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства та інженера технічного нагляду за привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт дороги 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області. 

Установлено, що директор підприємства, використовуючи своє службове становище, з метою привласнення бюджетних коштів, вніс до акту приймання виконаних підрядних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт з капітального ремонту дороги однієї з вулиць в м. Миронівка.

У подальшому, інженер технагляду, сприяючи директору в розкраданні коштів бюджету, знаючи, що ремонт дороги проведений не в повному обсязі, не здійснивши нагляд та контроль за виконанням робіт, вніс посвідчуванні відомості про відповідність обсягів та якості робіт проектно-кошторисній документації. Після чого, Миронівська міська рада на рахунок підприємства перерахувала грошові кошти. Так, сума переплачених бюджетних коштів становить майже 80 тис грн.

У разі доведення вини, за інкриміновані злочини обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, що Кагарлицька місцева прокуратура повідомила про підозру інженеру технічного нагляду та директору приватного підприємства у привласненні бюджетних коштів виділених на ремонт дороги.

Читати "Моя Київщина" у Facebook