#

На Київщині судитимуть хабарників з Держпродспоживслужби

08.11.2023 16:50
На Київщині судитимуть хабарників з Держпродспоживслужби
Фото з місця події

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб Держпродспоживслужби за фактами одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Київської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановило, що начальник одного з відділів ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, його заступник та двоє підлеглих створювали штучні перешкоди фізичним та юридичним особам під час реєстрації, перереєстрації та поставлення на облік сільськогосподарської техніки. Для того, щоб безперешкодно зареєструвати транспортні засоби та отримати відповідні документи, власники спецтехніки мусили сплатити кошти. 

У ході слідства задокументовано 28 епізодів отримання неправомірної вигоди за реєстрацію комбайнів, тракторів, екскаваторів тощо. Загальна сума хабарів склала 190 тисяч гривень.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП у Київській області за оперативного супроводу УСР у Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо, що у Печерському районному суді Києва 6 листопада обрали запобіжний захід депутату Олександру Дубінському у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків.

Читати "Моя Київщина" у Telegram