#

На Київщині судитимуть злочинне угруповання рибних браконьєрів (ФОТО)

14.07.2022 10:00
На Київщині судитимуть злочинне угруповання рибних браконьєрів (ФОТО)
Фото з місця події

Поліцейські Київщини скерували до суду обвинувальний акт щодо злочинного угруповання рибних браконьєрів, яке діяло у Вишгородському районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції

Зловмисники займались виловом риби на Вишгородщині та в акваторії острову Великий. Рибу передавали у супермаркети та торговельні будинки, які діяли на території столичного регіону. За місяць браконьєри заробляли майже мільйон гривень.

Організатором угруповання був 48-річний киянин, а його спільниками - 50 та 53-річний виконавці, які безпосередньо здійснювали вилов риби.  Для свого "бізнесу" чоловіки збудували спеціальні замасковані бази з доступом до води, на промисел їздили переважно у нічний час.

Під час обшуків у браконьєрів вилучили 4 човни, 44 сітки, 5 мішків рибальського приладдя, електровудку, мобільні телефони, ноутбуки, готівку. Крім того, правоохоронці вилучили накладні щодо постачання риби до відомих мереж супермаркетів.

Наразі працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт [ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 249 ККУ] до суду. Зловмисникам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Київському водосховищі поблизу села Толокунь Вишгородського району було затримано браконьєра.

На зображенні може бути: водойма

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та трава

Читати "Моя Київщина" у Telegram