#

На Київщині у держвласність передали техніку російської компанії на 800 млн грн

08.09.2022 17:53
На Київщині у держвласність передали техніку російської компанії на 800 млн грн
Фото з місця події

На Київщині прокуратура передала в АРМА сільгосптехніку, транспортні засоби та нерухомість російської компанії на суму понад 800 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.   

АРМА передали 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки товариства, а також об’єкти нерухомості, які належать громадянам рф. 

Слідство установило, що товариство є частиною холдингу російського підприємства, яке займається ввезенням в Україну сільськогосподарської техніки. Його власники розробили схему виведення активів компанії в тіньовий сектор економіки. Через російське товариство здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора, а податки сплачувалися до федерального бюджету рф. 

Досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України здійснюється відділом поліції №1 Обухівського райуправління поліції ГУНП в Київській області за оперативного супроводу 4 управління ГУ І ДЗНД СБУ (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, що на Київщині повідомили про підозру директору комунального підприємства, який вимагав хабар за місце на кладовищі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook