#

На Київщині в цьому році на спецлінію "102" зверталися понад 600 тис разів

18.12.2020 10:10
На Київщині в цьому році на спецлінію "102" зверталися понад 600 тис разів
Фото з місця події

На Київщині з початку 2020 року на спецлінію "102" надійшло 500 тис повідомлень про кримінальні правопорушення або інші події

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Однак, не всі дзвінки про вчинення злочинів, які надходять на спецлінію "102", знаходять своє об’єктивне підтвердження. У цьому році до поліції столичної області надійшло майже 74 тисячі  таких повідомлень. Під час поліцейської перевірки  з’ясувалось, що інформація про злочин не відповідає дійсності. За завідомо неправдиві виклики спецслужб усі такі «заявники» притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУПАП. 

Варто зазначити, що коли наряд поліції їде на хибний виклик, у цей час на правоохоронців чекають інші громадяни, які насправді потребують поліцейської допомоги.

Ще понад 100 тисяч дзвінків,що надійшли до поліції - питання іншого характеру. Це питання, які не відносяться до компетенції поліції, або ж просто люди запитують інформацію щодо адреси, номери аварійних служб та інших установ і організацій, а також непоодинокі дзвінки від дітей-бешкетників.

Також нагадаємо, що у Головному управлінні поліції Київської області відбулася спільна нарада керівництва поліції та голів територіальних громад області, на якій правоохоронці представили проєкт "Поліцейський офіцер громади".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: