#

На Київщині вчасно почнеться опалювальний сезон

13.10.2021 18:25
На Київщині вчасно почнеться опалювальний сезон
Фото з мережі інтернет

 На Київщині вчасно розпочнуть опалювальний сезон, до 15 жовтня бюджетні заклади мають укласти договори на газопостачання за фіксованими цінами

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Заступник очільника Київської облдержадміністрації Андрій Лісовик на брифінгу заявив:

Бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина з них або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн за кубометр, або ж взагалі відмовляється від зобов’язань за вже укладеними контрактами з нижчою ціною. Натомість "Нафтогаз" пропонує бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контакти із фіксованою ціною на газ – 13,7 грн за кубометр (з врахуванням транспортування та ПДВ – 16,8 грн).

Наприклад, в освітній сфері Київщини такі контракти мають можливість укласти 182 заклади дошкільної освіти, 219 закладів загальної середньої освіти та 43 філії опорних шкіл. Договори укладаються на термін 15 місяців – до кінця 2022 року.

Натомість для населення ціна газу складає 7,42 грн за кубометр. Ці пропозиції є значно нижчими за поточні ціни на газ від інших учасників ринку.

Також Лісовик підкреслив, що днями в деяких ЗМІ почала з’являтись маніпулятивна інформація щодо проблем із поставкою газу в регіони. Проте ці дані є абсолютно недостовірними. Газу в сховищах достатньо. І Київщина до нового опалювального сезону готова.

Читати "Моя Київщина" у Facebook