#

На Київщині відбудеться перерозподіл адміністративно-територіального устрою

16.12.2020 19:00
На Київщині відбудеться перерозподіл адміністративно-територіального устрою
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 16 грудня, на засіданні Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо утворення нових районних державних адміністрацій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Децентралізація" в Facebook.

Сьогодні уряд затвердив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються.

Також на сьогоднішньому засіданні уряд прийняв розпорядження, яким реорганізував та утворив 119 районних державних адміністрацій.

Наступні кроки – подання Кабінетом Міністрів кандидатур на посади голів РДА та призначення їх Президентом України. На наступних засіданнях Уряд визначить структуру та чисельність працівників райдержадміністрацій. Після цього необхідно буде якнайшвидше сформувати новий склад РДА, які мають забезпечити взаємодію з новообраними районними радами та спільно вирішувати нагальні завдання,  – прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Тепер новосформовані районні державні адміністрації керуватимуться у своїй діяльності чинним законом "Про місцеві державні адміністрації", поки законодавець розглядатиме новий законопроект, який підготував Мінрегіон у співпраці з профільним парламентським Комітетом та іншими учасниками реформи.

Нагадаємо, що у Борисполі вирішили створити контактний центр, до якого мешканці Бориспільської ОТГ зможуть звертатися за допомогою, як наразі планується, цілодобово.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: