#

На Київщині виділили гроші для ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ

25.06.2020 16:10
На Київщині виділили гроші для ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ
Фото з мережі Інтернет

На Київщині з обласного бюджету цього року на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ було виділено 26,26 млн грн

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА, відповідне рішення було затверджено на пленарному засіданні сесії Київської обласної ради.

Проєкт змін до Програми поводження з твердими побутовими відходами у Київській області на 2017-2020 роки, до якої включено заходи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ було попередньо схвалено розпорядженнями голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна. А також затверджено склад постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами в Київській області.

Варто зазначити, що з початку року до Київської обласної державної адміністрації через сервіс "Інтерактивна мапа сміттєзвалищ" надійшло 554 електронних звернення громадян щодо виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ відходів. Щорічно така кількість звернень постійно зростає.

Зазвичай несанкціоновані місця видалення відходів утворюються в непристосованих для цього місцях, поблизу садових товариств, в смугах відводу автомобільних доріг, на земельних ділянках комунальної та державної власності тощо.

Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації постійно вживає в межах компетенції відповідних заходів реагування на звернення громадян та надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади, землевласників, тощо зі спонуканням їх ліквідувати виявлені місця накопичення відходів.

При цьому, органи місцевого самоврядування та районні державні адміністрації не завжди мають відповідні фінансові та матеріальні ресурси для забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на території області, що в свою чергу, призводить до продовження засмічення земельних ділянок, соціального невдоволення населення та дискредитації органів державної влади.

Завдяки прийнятому рішенню, найближчим часом будуть реалізовані відповідні заходи для вирішення ситуації, що склалася та проведено роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів виявлених на території області.

При виявленні фактів забруднення навколишнього середовища щодо засмічення відходами, невідкладно звертайтеся до правоохоронних органів та органів державного нагляду і контролю.

Варто зазначити, що  24 червня у селах Тарасівка та Віта-Поштова Києво-Святошинського району горіли смітники на відкритій території .

Читати "Моя Київщина" у Facebook