#

На Київщині відкрили перший Клас безпеки у пожежному підрозділі (ВІДЕО)

19.04.2024 18:01
На Київщині відкрили перший Клас безпеки у пожежному підрозділі (ВІДЕО)
Фото з місця події

Перший на Київщині Клас безпеки відкрили у пожежно-рятувальній частині селища Чабани

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДСНС.

Фахівці Служби порятунку спільно з представниками органів місцевого самоврядування, Національної поліції та благодійною організацією "Вектор" відкрили перший на Київщині Клас безпеки безпосередньо у пожежно-рятувальній частині селища Чабани.

Перший урок у новоствореному інтерактивному просторі провела команда ДЮРП "Гармонія вогню" з Боярського академічного ліцею "Гармонія", яка показала молодшим колегам по парті – з Новосілківського "Ерудиту" свій повчальний виступ, в якому йшлось про правила пожежної безпеки в побуті та під час відпочинку, правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, дії під час сигналу "повітряна тривога".

Далі за справу взялись фахівці. Представники екстрених служб також провели свої тематичні заняття, але в іншому, інтерактивному і практичному форматі. За допомогою вогнегасника дітлахи мали змогу погасити умовне загорання, що неабияк захопило їх. Але саме цікаве все ж чекало на малечу на вулиці.  Під час заходу рятувальники продемонстрували маленьким гостям обладнання пожежних автомобілів та бойовий одяг, що призначений захищати рятувальників.

Діти були в захваті від такого формату навчальних розваг, пообіцяли рятувальникам дотримуватись правил безпеки та незабаром поповнити лави Руху юних рятувальників.

Тепер діти із усього Фастівського району зможуть відвідувати даний безпековий простір і цікаво навчатись життєвоважливим речам. 

Нагадаємо, що на Згурівщині відкрили інтерактивний клас безпеки для дітей.


Читати "Моя Київщина" у Facebook