#

На Київщині відкрили три workout-майданчики (ФОТО)

23.06.2020 17:25
На Київщині відкрили три workout-майданчики (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 23 червня, в Київській області відбулося урочисте відкриття відразу трьох спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням для занять workout, обладнаних штучним газоном у Білоцерківському та Ставищенському районах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Відкрили спортивні об’єкти начальник управління фізичної культури і спорту ОДА Сергій Тимофєєв, представники районних адміністрацій, місцевого самоврядування та небайдужа громадськість.

Відбулися святкові заходи з дотриманням всіх рекомендацій Уряду, Мінмолодьспорту та протиепідемічних правил, встановлених МОЗ.

Воркаут-майданчики запрацювали в селі Озерна Білоцерківського району на території Озернянська ЗОШ І-ІІІ ступенів по вулиці Шкільній, 17. Ще два воркаути було відкрито у Ставищенському районі – в Іванівці, в ОЗНЗ "Іванівська ЗОШ І-ІІІ ст." (вул. Леніна, 56) та Красилівці, на території опорного закладу освіти "Красилівський академічний ліцей" (вул. Голощапова, 6).

Відзначимо, що Управлінням фізичної культури і спорту у 2019 році передано комплекти спортивного обладнання та технологічних комплектуючих на загальну суму 323 533,50 грн для облаштування у 2020-му на території опорних загальноосвітніх закладів 46 майданчиків для workout.

Воркаут-майданчик складається з 11 тренажерів: жим від грудей – верхня тяга, СК Воркаут, жим ногами, маятник–твістер, повітряний ходок, батерфляй (без сидінь), гребний тренажер, Хос Райдер, степпер–тренажер для привідних та відвідних мʼязів стегна, орбітрек, важільна тяга. А також тут облаштована лава та урна.

Після хвиль послаблень карантину один за одним на теренах Київщини відкриваються новозбудовані спортивні об’єкти. Із запланованих 46 аналогічних воркаут-майданчиків вже офіційно відкрито шість об’єктів у Шкарівці (Білоцерківський район), Гоголеві (Броварський район), Жукині (Вишгородський район), Стайках (Кагарлицький район), Потіку (Миронівський район), Студениках (Переяславський район, Студениківська ОТГ).

За яким графіком працюватимуть споруди, залежатиме від епідемічної ситуації в регіоні. Адже 17 червня на засіданні Уряду Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерств охорони здоров’я України щодо продовження адаптивного карантину до 31 липня.

У рамках робочого візиту Київщиною керівник обласного управління фізичної культури також здійснив інспекцію спортивної інфраструктури.

Нагадаємо, що 20 червня в селі Калинівка Броварського району урочисто відкрили мультифункціональний майданчик. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram