#

На Київщині відновлять 140 багатоповерхівок за програмою "ВідновиДІМ"

01.07.2024 19:02
На Київщині відновлять 140 багатоповерхівок за програмою "ВідновиДІМ"
Фото з мережі Інтернет

У межах програми "ВідновиДІМ" на Київщині відновлять 140 багатоквартирних будинків 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Програма "ВідновиДІМ", що реалізується за сприяння Фонду енергоефективності,  діє вже півтора року. У Київській області в рамках цієї Програми триває відновлення багатоповерхівок у Бучанському районі. Зокрема, капітально ремонтують 123 будинки в Ірпені, 8 — в Бучі, 2 — в Макарові, 6 — в Гостомелі та 1 будинок у Софіївській Борщагівці. 

Наразі за Програмою "ВідновиДІМ" повністю виконані роботи на 63 об’єктах. Капітальний ремонт 49 багатоповерхівок на завершальному етапі, або ж у них тривають активні роботи з відновлення. Ще по 28 об’єктах співвласники будинків готують документи для участі у цій Програмі.

Програма "ВідновиДІМ" — це чудова можливість для співвласників багатоквартирних будинків оперативно відбудувати власні оселі, не чекаючи включення до інших програм з відновлення. В результаті власники отримають відремонтовані сучасні будівлі, не витрачаючи кошти на роботи та матеріали, оскільки це фінансується Фондом

 — зазначив перший заступник голови КОДА Микола Бойко .

"ВідновиДІМ" — це грантова програма, яка реалізовується коштами Європейського Союзу та України. Учасниками Програми можуть бути ОСББ, що створені та діють відповідно до Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку". 

За умовами Програми Фонд надає її учасникам грант на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості матеріалів і робіт. В рамках Програми можна виконати такі роботи, як заміна або ремонт пошкоджених віконних блоків, балконних та зовнішніх дверей, ремонт пошкоджень фасадів та покрівель, пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж, відновлення внутрішнього опорядження в під’їздах, а також встановлення пандусів та підйомників для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що вже восени на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися поховання.


Читати "Моя Київщина" у Facebook