#

На Київщині викрили підприємство, що фінансувало російський тероризм

09.07.2022 17:00
На Київщині викрили підприємство, що фінансувало російський тероризм
Фото з місця подій

На Київщині викрили та припинили діяльність підприємства, яке фінансувало збройну агресію росії через продаж парфумерно-косметичної продукції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури зараз розслідується кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

У ході розслідування стало відомо, що компанія займається оптовою торгівлею парфумами та косметичними засобами російського виробництва. Кошти від продажу перераховували для сплати податків до держбюджету рф. Оскільки, виробничі потужності компанії знаходяться в росії, а їхніми кінцевими власниками є громадяни та юридичні особи країни-окупантки.

У прокуратурі зазначають, що торговельна продукція компанії знаходиться на складах у Київській та Тернопільській областях. У ході проведення обшуків правоохоронці виявили понад 700 палетів із товаром, що були завезені туди перед повномасштабним вторгненням росії. Загальна вартість продукції складає понад 150 млн грн.

Наразі триває передача виявлених активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури відомому російському пропагандисту заочно повідомлено про підозру.

Читати "Моя Київщина" у Telegram