#

На Київщині викрили злочинну групу, яка продавала неіснуючі генератори

12.06.2024 18:02
На Київщині викрили злочинну групу, яка продавала неіснуючі генератори
Фото з місця події

За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи, які у період блекаутів через соцмережі продавали неіснуючі генератори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури. 

Встановлено, що схему організував 24-річний уродженець Бориспільщини, до якої залучив ще трьох спільників віком від 32 до 37 років. 

За даними слідства, наприкінці 2022 року підозрювані створили вебсайти, на яких розміщували фейкові оголошення про продаж генераторів. У цей період вони мали попит через триваючі блекаути. 

У спілкуванні з потенційними покупцями з різних куточків України вони переконували їх перераховувати повну передплату на підконтрольні банківські рахунки. Отримавши гроші, більше на зв'язок не виходили. У такий спосіб підозрювані привласнили майже мільйон гривень. Слідство перевіряє причетність підозрюваних до шахрайських дій відносно 20 осіб.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директорки приватної будівельної компанії за фактом ухилення від сплати податків.

Читати "Моя Київщина" у Telegram