#

На Київщині за ухилення від сплати ПДВ судитимуть директорку підприємства

11.06.2024 16:04
На Київщині за ухилення від сплати ПДВ судитимуть директорку підприємства
Фото з мережі інтернет

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директорки приватної будівельної компанії за фактом ухилення від сплати податків 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури. 

Розслідування встановило, що обвинувачена співпрацювала з державними та комунальними підприємствами, яким надавала послуги з ремонту житлових споруд та прибудинкових територій. У період з другого півріччя 2022 року по червень 2023 року жінка умисно ухилилась від сплати податків, чим спричинила матеріальну шкоду держбюджету на понад 8 млн грн.

В рамках кримінального провадження прокурор заявив позов в інтересах держави з метою відшкодування завданих збитків. Досудове розслідування здійснювалось детективами ТУ БЕБ у Київській області за оперативного супроводу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва передав київський "Гулівер", що належить бізнесмену Віктору Поліщуку, в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читати "Моя Київщина" у Telegram