#

На Київщині виявили 1368 тіл загиблих в окупації цивільних громадян

30.12.2022 13:00
На Київщині виявили 1368 тіл загиблих в окупації цивільних громадян
Ексгумація тіл вбитих людей в Бучі

Після деокупації у Київській області поліція виявили 1368 тіл загиблих цивільних громадян, ще близько 350 людей досі вважаються зниклими безвісти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Більшість з цих людей були розстріляні або загинули від мінно-вибухових травм. Наразі кримінальною поліцією Київської області встановлено вже 5000 воєнних злочинців. Правоохоронці продовжують збирати первинну інформацію та проводити необхідні слідчі дії. Поряд із тим, вони фіксують наслідки ракетних обстрілів.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, який був одним з перших, хто зайшов у деокуповані містечка під Києвом, розповів:

Це – свідоме знищення українців. Відвертий геноцид українського народу. Я не можу  навіть описати, що бачив. Розтрощені автівки, закатовані люди. масштаби важко уявити: підвали, тортури, вбивства. У нас фактично пів області – це було місце скоєння воєнного злочину – жахливого злочину проти людяності.

Ще навіть восени 2022 року правоохоронці продовжували знаходити безіменні поховання. З усіх загиблих більше половини рашисти вбили з  вогнепальної зброї. Андрій Нєбитов пояснив:

Тобто, їх розстріляли: з пістолетів, автоматів, снайперських гвинтівок, кулеметів – прямо в автівках. Люди закатовані, зі зв’язаними руками, очима, з буксирувальним тросом на шиї… І де ми тільки ті тіла не знаходили. Про це треба казати на весь світ.

Нагадаємо, що начальник поліції Київщини розповів, як за останні три місяці змінилась криміногенна ситуація у регіоні порівняно з періодами початку року/окупації/деокупації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram