#

На Київщині взялися за оптимізацію діяльності дитячого санаторію (ФОТО)

24.06.2021 08:47
На Київщині взялися за оптимізацію діяльності дитячого санаторію (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині депутати планують оптимізувати діяльність двох обласних дитячих санаторіїв (один знаходиться у Ворзелі, інший – у Баришівці)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ярослава Добрянського у Facebook.

Зазначимо, що КНП Київської обласної ради дитячий санаторій "Поляна", розтошований у Баришівці, уже функціонує близько 28 років. Його призначення – оздоровлення, санаторно-курортне лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, дихальної та серцево-судинної системи в дітей.

Заклад абсолютно автономний: має і власну котельню, і комплексне водопостачання, і комплекс електроенергії, і власні господарські будівлі, і доволі непогану матеріально-технічну базу, власну соляну шахту, басейн, масажні та фізіотерапевтичні кабінети.

Депутат КОР Ярослав Добрянський розповів:

Усе здавалося б нічого, АЛЕ...На сьогодні доля двох обласних дитячих санаторіїв (другий локально знаходиться у Ворзелі) досить плачевна: обидва медзаклади ледь жевріють.

Він додав, що внаслідок медичної реформи дитячі санаторії припинили отримувати фінансування з державних субвенцій і залишилися лиш на балансі обласних бюджетів. На жаль, для контрактування НСЗУ не враховує специфічності медичної допомоги дитячих оздоровниць, а для бюджету Київської області багатомільйонні суми, необхідні на утримання закладів, – непосильні.

Тож логічно, що сьогодення вимагає вирішення питання щодо оптимізації цих медичних закладів КОР.

У дописі йдеться:

23 червня спільно з депутатами, котрі опікуються питаннями медицини та комунальної власності, ми провели на території санаторію "Поляна" спільне виїзне ознайомче засідання щодо реального стану обласного комунального закладу та вирішення питання щодо його подальшої долі.

Депутатати оглянули матеріально-технічну базу санаторію, стан лікувальних  відділень і профілактичних кабінетів, харчоблоку, кінозалу, пральні, кімнат для відпочинку та інших приміщень. У колі керівника та медичного персоналу дитячої оздоровниці вони обговорили шляхи виходу із ситуації, що склалася.

Добрянський запевняє:

Переконаний, що просто закрити санаторій, залишити 108 фахівців своєї справи без роботи, а тисячі дітей (власне, за рік оздоровлюється у стінах закладу 3500 підлітків Київщини) без оздоровлення – це найпростіше рішення, яке ми могли б прийняти. Але, побачивши досить непоганий стан закладу, вивчивши алгоритм його роботи, побачивши в очах медперсоналу прагнення і бажання працювати, ми з колегами-депутатами вирішили пропрацювати механізми його оптимізації з урахуванням умов та потреб сьогодення.

Після виїзного засідання до іншого дитячого оздоровчого закладу, депутати планують провести повноцінне засідання постійних депутатських комісій і вирішити щодо долі дитячих комунальних закладів Київської обласної ради.

Нагадаємо, що станом на 1 травня поточного року в Київській області чисельність наявного населення склала 1787526 осіб.


Читати "Моя Київщина" у Telegram