#

На Київщині за два тижні браконьєри наловили риби на 34 тис грн

04.01.2021 20:30
На Київщині за два тижні браконьєри наловили риби на 34 тис грн
Фото з мережі Інтернет

У період з 16 по 31 грудня на території Київської області працівники рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

Було складено 11 протоколів за вилов риби забороненими знаряддями лову (ч. 4 ст. 85 КУпАП), 49 – за порушення Правил рибальства, в тому числі за вилов риби на зимувальних ямах (ч. 3 ст. 85 КУпАП), вісім – за незаконний збут чи придбання водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж риби, занесеної до Червоної книги України (ч. 2 ст. 88-1 КУпАП).

Крім того, було оформлено 6 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 6 од. заборонених знарядь лову.

Протягом даного періоду у порушників вилучено 230 кг водних біоресурсів та 16 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 34 374 грн. Накладено штрафів на громадян на суму 7 922 грн.

Порушення зафіксовані на таких водоймах:

  • на Канівському водосховищі: у містах Київ, Переяслав, селах Вишеньки, Кийлів Бориспільського району, Балико - Щучинка, Стайки Кагарлицького району, Великий Букрин Миронівського району, Осещина Вишгородського району, Витачів Обухівського району Київської області, Григорівка та Бучак Канівського району Черкаської області;
  • на р. Тетерів: поблизу сіл Пилява Вишгородського району, Страхолісся та Горностайпіль Іванківського району Київської області;
  • на р. Рось: у смт Володарка, селах Половецьке Богуславського району, Мала Сквирка та Глибічки Білоцерківського району Київської області;
  • а також на р. Ірпінь та оз. Земснаряд, що в м. Ірпінь, р. Роська у м. Тетіїв, р. Здвиж в районi c. Гавронщина Макарівського району та забороненій зоні Київської ГЕС, що у м. Вишгород Київської області.
Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на "гарячу лінію" за номером: (099) 341-73-18,- говориться у повідомленні.

Нагадаємо, що на території КЗ "Макарівський багатопрофільний ліцей" завершується реконструкція дороги та площі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: