#

На Київщині за три дні можуть посилити карантин

24.06.2020 17:17
На Київщині за три дні можуть посилити карантин
Фото з мережі Інтернет

Якщо впродовж трьох днів показник динаміки зростання випадків інфікування коронавірусом не знизиться, то у Київській області можуть знову посилити карантинні заходи 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф".

За його словами голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна, станом на 24 червня в області підтверджено 2332 випадки захворювання COVID-19, 1147 осіб одужали, 47 - померли. У стаціонарі перебуває 263 хворих, решта - на самоізоляції, медичний нагляд встановлено за 9 021 людиною.

Він пояснив, що в Україні змінилися критерії посилення або послаблення карантину.

З цього понеділка в країні змінено методику. Тепер ознак буде п'ять. А саме: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів - понад 50%, середня кількість ПЛР-тестувань за останні 7 днів - менше 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування - більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування - понад 10%, - зазначив Володін.

За його словами, на сьогодні в області ці показники наступні: стосовно завантаженості ліжок - 22,30%, охоплення тестуванням - 41,98, відсоток виявлення - 5,88%, динаміка - 23,23%.

Саме цей показник викликає занепокоєння. Якщо він не падатиме три дні поспіль, будемо змушені ухвалювати непопулярне, але відповідальне рішення, - наголосив Володін.

Нагадаємо, що 20 червня відбувся онлайн-брифінг голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна щодо поточної ситуації із захворюванням на коронавірус в області. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram