#

На Київщині залишиться шість районів, - Кабмін (ФОТО)

12.06.2020 16:27
На Київщині залишиться шість районів, - Кабмін (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 12 червня, на позачерговому засіданні уряду Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді створити шість укрупнених районів в Київській області замість 25

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українські новини".

Прем’єр-міністр України зазначив, що адміністративно-територіальну реформу країни планують завершити вже цього року. Відомо, що в новоствореному районі має мешкати щонайменше 150 тис жителів. Відтак, Кабмін затвердив створення 129 районів України, замість 490 існуючих.

Це одна з найбільш важливих і найбільш успішних реформ. Ця реформа також одна з найбільш зрозумілих та підтримуваних людьми, тому вона має бути завершена цього року. Ми маємо в жовтні, як і заплановано, провести місцеві вибори за новим адміністративним поділом, щоб країна могла рухатися далі в частині покращення сервісу держави для громадян. Гальмувати та затягувати процес не можна. Реформа, в першу чергу, робиться для людей задля їхнього комфорту, - наголосив очільник Уряду.

Відповідно до оприлюдненого списку Київщина поділятиметься на Білоцерківський район, із населенням 423 тис. осіб, з центром в Білій Церкві, Бориспільський (290,4 тис.) з центром в Борисполі, Бучанський (444,6 тис.) з центром в Бучі, Обухівський (202, 1 тис.) з центром в Обухові, Переяславський (153,9 тис.) з центром в Переяславі та Фастівський (228,9 тис.) з центром у Фастові.

Нагадаємо, що нещодавно міський голова Фастова закликав жителів відстоювати проєкт Мінрегіону про створення Фастівського району перед Київською ОДА.



Читати "Моя Київщина" у Facebook