#

На Київщині завершують роботу над Програмою цифрового розвитку

26.02.2021 16:10
На Київщині завершують роботу над Програмою цифрового розвитку
Фото з місця події

Програма цифрового розвитку Київщини знаходиться на фінальній стадії доопрацювання, серед пріоритетних напрямів – запровадження електронних сервісів у сферах освіти та охорони здоров’я

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Під час заходу експерти Міністерства цифрової трансформації та Міністерства розвитку громад і територій презентували проєкти регіональної цифровізації. Ключовими з них залишаються зміна місця реєстрації онлайн, єМалятко, розвиток мережі ЦНАП і цифрова грамотність.

Окрім цього, присутні обговорили програму «Інтернет-субвенція» 2021 року, яка дозволить забезпечити доступом до фіксованого швидкісного інтернету три тисячі сіл України, у яких проживає близько 1,5 млн людей.

Денис Шугалій зазначив, що в регіоні вже впродовж кількох років діє програма з інформатизації «Електронна Київщина». Очільник області Василь Володін наголосив, що фахівці облдержадміністрації наразі працюють над її вдосконаленням.

Також нагадаємо, що під час Всеукраїнського форуму "Україна.30" обговорили перспективи проєкту приміського залізничного транспорту City Express, що буде впроваджено на Київщині.

Довідково:

Організаторами форуму «Громада в «Дії» виступили Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України і Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). Спікерами форуму стали Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, а також посадовці з інших відомств.

Читати "Моя Київщина" у Telegram