#

На Київщині з'являться оновлені комфортні експреси для сполучення зі столицею

24.02.2021 10:55
На Київщині з'являться оновлені комфортні експреси для сполучення зі столицею
Фото з мережі Інтернет

Учора, 23 лютого, під час Всеукраїнського форуму "Україна.30" обговорили перспективи проєкту приміського залізничного транспорту City Express, що буде впроваджено на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Проєкт City Express досить прагматичний, практичний і реальний. Він не потребує дуже великих вкладень, але він дасть значний ефект Києву, дозволить розвантажити дороги і дозволить киянам дихати чистішим повітрям. Сьогодні кожного дня до Києва приїжджає до 450 тис. осіб. З них 77 тис. приїжджає залізничним транспортом вдень. У рамках цього проєкту ми плануємо збільшити кількість пасажирів до 150 тис. пасажирів в день, – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак.

Володимир також розповів, що проєкт є практичним і для його реалізації вже є  необхідна інфраструктура. Планується, відремонтувати деякі ділянки, покращивши диспетчеризацію, вийти на цифру 150 тис. пасажирів в день.

Ми будемо впроваджувати нові інструменти для приміського руху — це човникові електрички. Ми будемо починати експлуатацію човникових електричок на маршруті Буча-Святошино для того, щоб об’єднати метро з приміським сполученням, – розповів Володимир Жмак.

Також нагадаємо, що Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов розповів, що поєднання інфраструктурних і соціальних державних проєктів – це головний спосіб досягти стабільного розвитку регіонів і відновлення національної економіки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook