#

На Київщині зловмисник кинув гранату в працівників поліції

08.12.2020 15:00
На Київщині зловмисник кинув гранату в працівників поліції
Фото з місця події

Нещодавно під час затримання зловмисник почав активно чинити опір поліції - намагався втекти, кинув гранату в бійці КОРДу та відкрив вогонь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Співробітники Управління розслідування поліції Київської області спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції за підтримки Управління поліції КОРД Київської області викрили злочинну організовану групу

Правоохоронці встановили, що групою керував 28-річний житель Баришівського району. Він координував діяльність групи, розшукував цілі та розподіляв доходи, отримані злочинним шляхом. Також обвинувачений брав безпосередню участь у нападі та продавав викрадені цінності та речі.

Під час затримання він почав активно чинити опір поліції - намагався втекти, кинув гранату в бійці КОРДу та відкрив вогонь по поліції. Поліція відповіла зброєю. Зловмисник отримав вогнепальне поранення ніг, а його співучасник отримав поранення в результаті вибуху.

Під час огляду місця події працівники поліції вилучили речові докази злочинної діяльності групи, включаючи пістолет та боєприпаси, гільзи, осколки гранат, газові балончики, наручники, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокири та балаклави. Також обшуки проводились у помешканні членів групи, де поліція вилучила машини, номерні знаки, документи та техніку.

Правоохоронці затримали згідно зі ст. 208 КПК трьох учасників злочинної групи. Це були жителі Баришівського району у віці 31, 29 та 28 років. Їх помістять в ізолятор тимчасового тримання.

За фактом замаху на вбивство працівники поліції порушили кримінальну справу за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронних органів, члена громадського формування для охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Питання про повідомлення затриманих про підозру за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу.

Також нагадаємо, що в поліції столичної області створили сектор, однією з функцій якого є захист прав працівників ЗМІ та протидія злочинам, пов’язаним із перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: