#

На Київщині активно встановлюють камери відеоспостереження

12.03.2020 10:39
На Київщині активно встановлюють камери відеоспостереження
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 12 березня, стало відомо, що в Київській області планують встановити ще 30 камер відеоспостереження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "УНН".

"На сьогодні встановлено 20 камер у Києві й до 1 травня до дня запуску системи в штатному режимі буде встановлено ще 30 камер у Київській області", - сказав заступник глави МВС України Антон Геращенко.

Варто зазначити, що камери планують встановити в тих місцях, де за статистикою загинуло та травмувалося найбільше людей. Відтак, майже половина ДТП стається через перевищення швидкості.

"Як буде в цілому працювати ця система: камера фіксує перевищення швидкості, після чого патрульний поліцейський фіксує на своєму комп’ютері й перевіряє номери автомобіля. Після встановлення - збіг номера автівки з її маркою фіксується та виписується адміністративний протокол. Цей адміністративний протокол через Укрпошту направляється до особи, яка порушила. Після цього порушник може ознайомитися з фотографією, місцем, часом та навіть передивитися відеозапис, коли саме його автівка перевищила швидкість", - розповів Геращенко.

Окрім цього, якщо за кермом був не власник авто, то він може повідомити тій особі, якій він довірив своє авто, щоби вона сплатила адміністративний штраф.

Нагадаємо, що в Броварах сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій постраждав 65-річний чоловік.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: