#

На Київщині бухгалтер сільради заволоділа 100 тис грн з бюджету

28.03.2019 08:25
На Київщині бухгалтер сільради заволоділа 100 тис грн з бюджету
Фото з мережі Інтернет

Бухгалтера сільської ради визнали винною у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень з метою заволодіння бюджетними коштами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Повідомляють, що за процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури Згурівським районним судом Київської області визнано винуватою у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень колишнього головного бухгалтера однієї з сільської ради району, яка заволоділа бюджетними коштами в розмірі понад 100 тис грн.

Прокуратурою дії засудженої кваліфіковано за  ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 389 КК України, тобто заволодіння грошовими коштами сільської ради, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, ухиленні від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади (пов’язані з фінансовою діяльністю).

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Вироком суду службову особу органу місцевого самоврядування засуджено до реальної міри покарання, а саме до обмеження волі на строк 3 роки з позбавленням права займати певні посади на строк 3 роки.

Крім того, під час судового розгляду позову прокурора обвинуваченою в повному обсязі відшкодовано завдану державі шкоду.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: