#

На Київщині десять ОТГ отримують дотацію з державного бюджету (ФОТО)

06.12.2019 11:41
На Київщині десять ОТГ отримують дотацію з державного бюджету (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Київській області десять громад отримують з державного бюджету базову дотацію, а лище п’ять перераховують реверсну дотацію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "decentralization.gov.ua".

За підсумками січня-вересня 2019 року середній показник загального фонду (без трансфертів) на 1-го мешканця по 16-ти ОТГ області склав 4 600,6 грн. Найбільше доходів у розрахунку на 1-го мешканця отримано в Миронівській ОТГ – 10 483,8 грн, найменше у Медвинській ОТГ – 2 108,9 грн.

Серед ОТГ області 10 громад отримують з державного бюджету базову дотацію, 5 перераховують реверсну дотацію. Рівень дотаційності існуючих громад є не надто невисоким, найвищий показник в Калитянській громаді, у якої обсяг базової дотації у загальній сумі доходів становить лише 14,2%.

В середньому, по всіх ОТГ області питома вага видатків утримання апарату управління у доходах загального фонду (без урахування трансфертів) становить 21,2%. Найбільший показник у Медвинської ОТГ– 37,9%, найменший у Миронівської ОТГ – 6,2%. В середньому, по всіх ОТГ області питома вага заробітної плати у видатках загального фонду становить 61,0%. Найвищий показник видатків у Калитянській ОТГ – 80,6%, найнижчий у Миронівській ОТГ – 28,5%.

Також нагадаэмо, що станом на кінець жовтня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних на Київщині становила 10 тисяч осіб, а в Тетіївському районі на одне вільне робоче місце претендують 10 людей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: