#

На Київщині експрацівник пошти хотів безоплатно забрати посилку на суму понад 40 тис грн

21.04.2020 14:30
На Київщині експрацівник пошти хотів безоплатно забрати посилку на суму понад 40 тис грн
Фото з мережі Інтернет

На Київщині 29-річний молодик замовив посилку на значну суму, а щоб не платити за неї, зловмисник втрутився в інформаційну систему поштової установи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Молодик на власному авто приїхав до відділення пошти та дізнався, що замовлення прибуло на цю адресу. Потім зловмисник за допомогою ноутбука змінив у відповідній програмі статус відправленого на "сплачено".

У працівників пошти виникли сумніви щодо такої швидкої "оплати" і вони викликали правоохоронців.

Співробітники Рокитнянського відділення поліції затримали 29-річного шахрая в порядку ст. 208 КПК України на місці скоєння злочину. У нього слідчі вилучили мобільні телефони, ноутбуки та кабелі, за допомоги яких він вчиняв шахрайські операції. Вилучене направлять на проведення відповідних експертиз.

Молодику оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Слідство триває.

Також нагадаємо, що 2 березня у селищі Рокитне місцевий житель спробував поцупити автомобіль ВАЗ 2101 у свого односельчанина.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: